Een goed werkende cv-ketel is dit een onmisbaar apparaat in huis. Maar je merkt dit eigenlijk pas wanneer de cv-ketel niet optimaal meer werkt. Bijvoorbeeld wanneer de ketel een storing heeft en je plotseling onder een koude douche komen te staan. Of erger – wanneer de centrale verwarming niet meer werkt tijdens de koude winterdagen. Daarom is cv ketel onderhoud ook zo belangrijk. In dit artikel leggen we je het belang van een goed werkende cv-ketel nog eens uit.

Een goed werkende cv-ketel is beter voor je gezondheid

Regelmatig onderhoud van je cv-ketel zorgt ervoor dat de ketel optimaal werkt en je geen gezondheidsrisico’s loopt. Een kapotte ketel kan namelijk voor brand zorgen. Losse onderdelen van de ketel kunnen na verloop van tijd slijten. Wordt de ketel niet goed onderhouden, dan zullen deze onderdelen uiteindelijk echt kapotgaan, wat kan zorgen voor brand. Ook kan opgehoopt vuil vlam vatten en kan er kortsluiting ontstaan in het apparaat. Dankzij regelmatig onderhoud aan de ketel voorkom je dus brandschade en loopt je gezondheid geen onnodig risico.

Een goed werkende cv-ketel gaat langer mee

Daarnaast gaat een goed onderhouden cv-ketel langer mee. De cv-monteur ziet tijdens de onderhoudsbeurt wanneer bepaalde onderdelen versleten zijn en kan deze op tijd vervangen, waarmee je voorkomt dat de ketel het begeeft. Ook maakt hij de ketel grondig schoon, waardoor alle onderdelen langer goed blijven werken. Op die manier draagt een tijdige onderhoudsbeurt bij aan een duurzaam huishouden.

Een goed werkende cv-ketel scheelt geld

Een goed onderhouden cv-ketel is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens beter voor je portemonnee. Nu de energiekosten erg hard stijgen is het slim om te voorkomen dat je energiekosten nog hoger worden. Wanneer je cv-ketel minder goed werkt zorgt dit ook voor een hogere energierekening, omdat de ketel meer energie verbruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dus dat jouw energierekening nog meer stijgt. Win-win!

Een goed werkende cv-ketel voorkomt schade

Een slecht onderhouden cv-ketel verhoogt niet alleen de kans op brand en een hogere energierekening, maar het geeft ook meer kans op schade door een lekkage. Al na vijf jaar gebruik van een cv-ketel neemt de kans op lekkages aanzienlijk toe, door onderdelen die langzaam slijten door het gebruik. Ook is de kans groot dat een of meerdere onderdelen van de ketel verroest raken. Neem dus geen risico en laat je cv-ketel op tijd controleren door een expert!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen